Bel ons  020 673 72 71
Stap voor stap naar een succesvolle orthodontiebehandeling

Een orthodontiebehandeling is maatwerk en uniek voor ieder persoon. Afhankelijk van uw wensen en het doel duurt een gemiddelde behandeling zes tot dertig maanden. Hieronder vindt u de belangrijkste stappen van een orthodontische behandeling.

  1. Maak een consult afspraak


Neem contact op (020 673 72 71) met de receptie van onze praktijk of maak een online afspraak via het contactformulier op onze website. Aan een consult afspraak zijn kosten verbonden. Deze worden jaarlijks vastgesteld. Informeer ernaar.

  2. Kennismakingsgesprek


Tijdens het kennismakingsgesprek met de orthodontist kunt u uw wensen met betrekking tot uw gebitscorrectie bespreken. Met behulp van een intraorale scanner maken we een digitale 3D-scan van uw gebit. Op basis van de scan laten wij u kennismaken met de verschillende orthodontische behandelmogelijkheden. Wij bespreken de behandelkosten, u ontvangt een begroting. Aan het kennismakingsgesprek zijn kosten verbonden, informeer ernaar.

  3. Start van de behandeling


Het is zover: uw orthodontische behandeling begint met het plaatsen van uw beugel of aligner(s). We leggen uit waar u op moet letten, bijvoorbeeld met betrekking tot mondhygiëne, eetgewoonten en praktische gebruik.

  4. Controleafspraken


Tijdens de duur van de behandeling komt u regelmatig, om de vier tot acht weken, naar onze praktijk. Onze orthodontie-assistenten controleren of uw behandeling en de correctie van uw niet goed uitgelijnde tanden of kaken verloopt zoals gepland en of alles in orde is met uw beugel of aligner(s). Indien nodig reactiveren wij uw beugel (bijstellen) of passen de aligner(s) aan.

  5. Afronding en stabilisatie


Als u en wij helemaal tevreden zijn met het behandelresultaat, verwijderen wij de beugel of aligners. Om ervoor te zorgen dat de tandpositie mooi en recht blijft, is het belangrijk om het resultaat vanaf het begin goed te stabiliseren. We bevestigen een spalk aan de achterkant van de voortanden in de boven- en/of onderkaak en we vervaardigen op maat gemaakte nachtbeugel(s).

  6. Controle (lange termijn)


Tanden hebben een levenslange neiging om terug te keren naar hun oorspronkelijke positie. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe glimlach en het succes van de behandeling ook op de lange termijn stabiel blijven, controleren wij in het eerste jaar na voltooiing van de orthodontische behandeling of het gebit stabiel is gebleven en wij controleren de retentieapparatuur.
Ook daarna kunt u ieder halfjaar naar onze praktijk komen om de stabiliteit van de tandpositie te controleren.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Keramische beugels

Een keramische beugel is een vaste beugel. Net als metalen beugels zijn keramische beugels geschikt voor de behandeling van bijna alle eenvoudige, matige en ernstige tand- en kaakfouten. Ze zijn gemaakt van tandkleurig keramiek en daardoor esthetisch, hygiënisch en nagenoeg onzichtbaar.
Jongeren en volwassenen kiezen vaak voor keramische beugels, omdat in plaats van metaaldraadjes super-elastische, witte draden met een kunststof coating worden gebruikt. Dit vergroot de onzichtbaarheid van de keramische beugel.
Keramische beugels kunnen zowel aan de buitenkant (buccale beugels) of aan de binnenkant (linguale beugels) worden bevestigd.

Metalen beugels

De werking en effectiviteit van conventionele metalen beugels is identiek aan keramische beugels. Bij deze metalen beugels worden in plaats van keramiek metalen onderdelen gebruikt (slotjes en boogdraad). Omdat het dragen van metalen beugels zichtbaar is, kiezen volwassenen meestal voor keramische beugels of het populaire Invisalign®-systeem. Metalen beugels zijn overigens het voordeligst.

Clear aligners van Invisalign:

De onzichtbare beugel voor volwassenen

Steeds vaker vragen volwassenen om een onzichtbare orthodontische behandeling. Wij bieden u twee mogelijkheden: Invisalign en Linguale beugels.

Invisalign®

Invisalign® is een onzichtbare orthodontische behandelmethode die gebruikmaakt van doorzichtige, verwijderbare aligners om tanden te verplaatsen. De doorzichtige plastic spalken worden op een rij tanden geplaatst. U kunt ze indien nodig gemakkelijk zelf verwijderen – bijvoorbeeld om te eten of uw tanden te poetsen.

Hoe werkt het Invisalign®-systeem?

U ontvangt een set aligners die specifiek voor u op maat worden gemaakt. De aligners dient u 22 uur per dag te dragen. De gewenste tandbeweging wordt in kleine stapjes in de afzonderlijke rails verwerkt. Elke aligner wordt daarom maar één tot twee weken gedragen. Elke vier tot acht weken komt u naar onze praktijk zodat wij het verloop van de behandeling kunnen volgen en eventuele correcties in het orthodontische behandeltraject kunnen aanbrengen.

INVISALIGN ALIGNERS

Als een Invisalign behandeling begint krijgt de patiënt een serie genummerde transparante aligners (onzichtbare beugels) mee. Deze worden over het gebit geschoven en worden om de twee weken vervangen. Zo wordt het gebit stap-voor-stap 0,2 mm per twee weken in de juiste positie gebracht. Om de 6-8 weken volgt controle en een serie nieuwe aligners van Invisalign. Het aantal aligners varieert tussen ca. 15 - 55 stuks of meer, afhankelijk van het gewenste resultaat en de scheefstand van de tanden. De (bijna) onzichtbare beugel dient 20-22 uur per dag gedragen te worden.

Invisalign cadeautje

Bij Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid krijgt u dit cadeau. Een luxe opberg etui voor uw (bijna) onzichtbare beugel. Ook krijgt u schoonmaak kristallen en instructies om uw  Invisalign behandeling perfect te laten verlopen. De (bijna) onzichtbare beugel dient u 20-22 uur per dag te dragen. Tijdens het eten en drinken dient u de aligner tijdelijk te verwijderen. Hoe stijlvol en handig is dan dit luxe opberg etui. 

Linguale - vaste - beugels

Dankzij nieuwe technologieën en innovatieve vooruitgang is de linguale beugel sterk in opkomst. Een linguale beugel is een nauwsluitend orthodontisch hulpmiddel, dat aan het binnen oppervlak van de tanden wordt gemonteerd en dus onzichtbaar is. Aan de hand van een 3D-scan kunnen beugels en boogdraden exact op maat worden gemaakt. De boogdraad wordt eveneens aan de binnenzijde van het gebit door de beugels heen bevestigd. Linguale beugels zijn geschikt voor alle leeftijden.

 Hoelang duurt een orthodontische behandeling?

Volwassenen

Bij volwassenen duurt een orthodontische behandeling gemiddeld één tot anderhalf jaar. De exacte duur is sterk afhankelijk van het gebit, het behandelplan en de gewenste resultaten. Een lichte correctie kan al in ongeveer zes maanden worden gerealiseerd.

Kinderen

Bij kinderen vindt orthodontische behandeling plaats in verschillende fasen en afhankelijk van het ontwikkelingsstadium van het gebit. De behandelingsduur is gemiddeld tussen de twee en drie jaar, waarbij zowel losse als vaste beugels worden gebruikt.

Stabilisatie

Zowel bij kinderen als volwassenen is stabilisatie of retentie na behandeling noodzakelijk. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe glimlach en het succes van de behandeling ook op de lange termijn stabiel blijven, maken we gebruik van zogenaamde stabilisatie- of retentiespalken.

Belangrijke informatie

Een goed geïnformeerde patiënt en een goede samenwerking tussen orthodontist, patiënt en ouders of voogd is van groot belang voor een geslaagd orthodontisch behandelresultaat. Daarom is deze informatie belangrijk als u een orthodontische behandeling bij Orthodontiepraktijk Amsterdam overweegt. Lees het aandachtig door.