Om u nog beter van dienst te kunnen zijn gebruiken wij cookies
Geen probleem
Liever niet
Onze cookies
Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
020 – 6737271

Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid:

Minervaplein 18
1077 TR Amsterdam

Stadionweg 186-H
1077 TC  Amsterdam


Contact: 020 – 6737271

receptie@orthodontieamsterdam.nl

Maak een afspraak


Spoed buiten openingstijden:

Neem contact op met het tandartsbemiddelingsbureau (TBB):
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min) 


Openingstijden:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08:00 uur t/m 16:00 uur en
dinsdag van 8:00 uur t/m 17:30 uur.

We zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur t/m 16:00 uur.


Openbaar vervoer

Tram 24 stopt voor de praktijk
Tram 5 stopt op de hoek Beethovenstraat/Stadionweg

Bus 65 en bus 15 stoppen vlakbij de praktijk
Station Zuid is op 10 minuten loopafstand

Parkeren

In Amsterdam Zuid dien je voor parkeren te betalen. Mocht je een parkeer app hebben is de code 12540.


Certificatie

De praktijk is ISO 9001 gecertificeerd.

Vragen over orthodontie

Wij kunnen ons voorstellen dat het nemen van een beugel veel vragen kan opleveren.
Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

 • Is een beugel leeftijdsgebonden?

  Nee, we kunnen de tanden ook nog verplaatsen als iemand ouder is. Het tandvlees moet natuurlijk gezond zijn. Soms is het dan nodig om eerst naar de mondhygiëniste te gaan alvorens met een orthodontische behandeling te starten. Voor volwassenen hebben we ook keramische, transparante brackets die minder zichtbaar zijn dan de metalen brackets.

 • Kan ik met de beugel normaal functioneren en sporten?

  Je kunt zeker normaal functioneren of sporten. Een aktivator kun je beter uit doen met sporten of zwemmen. Verder moet je gewoon alles doen, maar wel altijd voorzichtig zijn.

 • Kan ik een blaasinstrument blijven spelen?

  Dat kan zeker, al heb je wel een periode nodig om eraan te wennen. Je lippen moet je misschien iets anders aanzetten dan je gewend bent.

 • Krijg je gaatjes in je tanden van een beugel?

  Van de beugel krijg je geen gaatjes. Het is wel moeilijker om de tanden en kiezen schoon te houden. Dat wil zeggen dat je extra aandacht moet geven aan het poetsen van je tanden en de beugel. Er blijft makkelijker plaque en etensresten rondom de beugel zitten. Het ligt dus aan het poetsen als je snel gaatjes krijgt.

 • Kan ik met de beugel alles eten en drinken?

  Je kunt met de beugel alles eten en drinken maar het is niet aan te raden om harde of kleverige snoepjes te eten. Er kunnen dan brackets los gaan. Ook moet je oppassen met hard stokbrood, kippenboutjes en spare ribs. Van de bidondopjes van sportdrankflesjes gaan ook veel brackets los. De brackets worden met speciale daarvoor bestemde lijm, vastgeplakt op de tanden. Het is niet goed als er tijdens de behandeling vaak brackets losgaan. Ook moet je voorzichtig zijn met koolzuurhoudende dranken. Er gaan geen brackets van los maar het is niet goed voor het glazuur van je tanden. Een keertje mag wel maar niet alleen maar zoete of zure drankjes. Je moet goed nadenken wat je eet of drinkt. Ook is het goed om na het eten een half uurtje te wachten met tandenpoetsen. Zoet en zuur wat op je tanden zit, schuurt het glazuur als je meteen na het eten je tanden poetst.

 • Hoe vaak is de beugel controle?

  Meestal kom je éénmaal per maand voor controle van je beugel. De beugel wordt dan geactiveerd. Er wordt gekeken of de behandeling goed verloopt en eventueel bijgestuurd. Er wordt ook gekeken of de mondhygiëne goed is. Als dat bij herhaling niet goed is, krijgen je ouders een briefje van ons of ze het een beetje in de gaten kunnen houden en bij willen sturen. Zo ook met het niet zo goed dragen van de elastieken. Ze krijgen dan ook een briefje of ze het in de gaten willen houden en bij willen sturen.

 • Moet ik naar de tandarts voor halfjaarlijkse controle?

  De controles bij de tandarts gaan gewoon door. De controles bij de orthodontist zijn alleen voor je beugel. Als we tussentijds toch een gaatje mochten vinden, krijg je van ons een brief mee voor de tandarts en moet je even naar de tandarts om het gaatje te laten vullen.

 • Hoe lang duurt het aanbrengen van de beugel?

  Dat is afhankelijk van het soort beugel. Het aanbrengen van de vaste beugel duurt per kaak ongeveer 45 minuten. Bij deze afspraak worden de brackets op de tanden geplakt en komen de bogen of draden erin. Sommige beugels worden in twee afspraken geplaatst. Bij de eerste afspraak van 10 minuten komen er elastiekjes tussen de kiezen om ruimte te maken voor de bandjes die een week later op de eerste grote kiezen bevestigd worden. Het plaatsen van de andere beugels varieert van 15 minuten tot een half uur. Na het plaatsen van de beugel volgt nog een poetsinstructie en vertellen we waar je op moet letten met eten en drinken.

 • Wat doet een beugel met je gebit?

  Het aanpassen van de stand van de kaken
  Deze beugel “de aktivator" kan enkel de groei van de kaken stimuleren of remmen wanneer iemand nog in de groei is. Meisjes zijn iets eerder uitgegroeid dan jongens. Als je uitgegroeid bent, kun je de stand van de kaken nog wel veranderen, alleen moet dit dan door de kaakchirurg gebeuren. Door middel van een kaakoperatie kan de kaakchirurg zowel je boven- als de onderkaak naar voor, naar achter, omhoog of omlaag verplaatsen.

  Verplaatsen van de tanden en kiezen
  Tanden en kiezen worden door de beugel verplaatst door er een constante kracht op uit te oefenen. Dit kan door een combinatie van brackets, draden of bogen, elastiekjes of veertjes die we aanbrengen. Voor tandverplaatsing speelt leeftijd geen rol. Het verplaatsen van de tanden is ook op volwassen leeftijd goed mogelijk.

 • Waarom een beugel?

  Indien er functionele problemen zijn, is dit natuurlijk een reden voor een beugel. Ook kan het zijn dat je door middel van een beugel problemen in de toekomst kunt voorkomen. Een andere belangrijke reden om een beugel te nemen, is er goed uit willen zien. Iedereen wil voor zichzelf of voor zijn kinderen rechte tanden en een mooie glimlach. Scheve tanden zijn ook moeilijker te poetsen wat een groot risico op tandbederf geeft. Sommige afwijkingen geven kauwproblemen of versnelde slijtage van de tanden. Andere tand- en/of kaakafwijkingen kunnen spraakproblemen veroorzaken.

 • Wat is de retentiefase?

  De retentiefase is de fase van de behandeling waarin er geen actieve kracht meer op je tanden wordt gezet. Je tanden staan nu in de goede positie en we willen deze goede positie behouden. Dat doen we door spalken aan de achterkant van je tanden te bevestigen met lijm. Dit spalkje of retentiedraadje laten we het liefst zo lang mogelijk zitten. Als je merkt dat je spalk los zit of je denkt dat er toch een verandering optreedt in de stand van je tanden, moet je even een afspraak maken om dit na te laten kijken. Meestal wordt er ook een uitneembare beugel gemaakt om de tanden op zijn plaats te houden. Deze  uitneembare retentiebeugel moet dan  ’s nachts gedragen worden en dit kan na 1 of 2 jaar afgebouwd worden.