Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
020 – 6737271

Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid:

Minervaplein 18
1077 TR Amsterdam

Stadionweg 186-H
1077 TC  Amsterdam


Contact: 020 – 6737271

receptie@orthodontieamsterdam.nl

Maak een afspraak


Spoed buiten openingstijden:

Neem contact op met het tandartsbemiddelingsbureau (TBB):
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min) 


Openingstijden:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08:00 uur t/m 16:00 uur en
dinsdag van 8:00 uur t/m 17:30 uur.

We zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur t/m 16:00 uur.


Openbaar vervoer

Tram 24 stopt voor de praktijk
Tram 5 stopt op de hoek Beethovenstraat/Stadionweg

Bus 65 en bus 15 stoppen vlakbij de praktijk
Station Zuid is op 10 minuten loopafstand

Parkeren

In Amsterdam Zuid dien je voor parkeren te betalen. Mocht je een parkeer app hebben is de code 12540.


Certificatie

De praktijk is ISO 9001 gecertificeerd.

Eerste consult

1e consult

Meestal is het de tandarts die het eerste ziet dat je tanden niet goed staan. Het kan ook zijn dat jezelf niet tevreden bent over de stand van je tanden. Je kunt dan een afspraak maken bij onze praktijk met de orthodontist. Bij de eerste afspraak kijkt de orthodontist of je een beugel nodig hebt. Deze zal dan alleen even in de mond kijken en vooral letten op de stand van de tanden en de kiezen en de verdere ontwikkeling van je tanden, kiezen en kaken. Ook wordt er gelet op het profiel van je gezicht. Daarna zal een inschatting gemaakt worden hoe en wanneer je het beste behandeld kunt worden. Het kan zijn dat je nog even moet wachten en dat het nog niet het goede moment is om te starten met de behandeling. Dit heeft meestal te maken met de wisseling van het gebit. Als dat zo is, krijg je van ons na verloop van tijd een afspraak thuis gestuurd om dit opnieuw te beoordelen. Als het wel zover is dat je behandeld kunt worden, moeten er eerst gegevens verzameld worden om een goed behandelplan te maken, helemaal afgestemd op jouw gebit. Het verzamelen van deze gegevens noemen we nader onderzoek. Je kunt hier een afspraak voor maken.

Nader onderzoek

Het nader onderzoek wordt uitgevoerd door een assistente. Er worden 2 röntgenfoto’s gemaakt: een overzichtsfoto van de hele kaak, orthopantomogram of OPG genoemd, een röntgenschedelprofiel foto of RSP. Verder worden er 5 mondfoto’s en 2 gezichtsfoto’s gemaakt met een fototoestel. Daarnaast wordt er een 3-D scan van het gebit gemaakt. We zijn nu klaar met het verzamelen van de gegevens en hiermee kan de orthodontist een behandelplan maken. Dit behandelplan wordt vervolgens met je besproken bij de volgende afspraak.

Behandelplan bespreking

Aan de hand van de röntgenfoto’s, foto’s en de 3-D scan leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Ook bespreken we wat er gebeurt met de stand van de tanden als je niet behandeld gaat/wilt worden. Je kunt dan beslissen of je akkoord gaat met het behandelplan. Uiteindelijk bepaal je samen met de orthodontist het traject wat je af moet leggen om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Verder wordt met de orthodontist die het behandelplan bespreekt de tarievenlijst doorgenomen. Nadat je akkoord gaat met het behandelplan, kun je een afspraak maken om de beugel te plaatsen. Als je vragen hebt bij het plaatsen van de beugel kun je die natuurlijk altijd stellen. Ook als de beugel geplaatst is en je hebt vragen bij de controle-afspraken, schroom niet… vraag ze alsjeblieft!!! Er hoeft niets onduidelijk te zijn, wij zijn er om uitleg te geven.