Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
020 – 6737271

Verberg menu  

Adres

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid
Minervaplein 18
1077 TR Amsterdam


Contact: 020 – 6737271

receptie@orthodontieamsterdam.nl

Maak een afspraak


Spoed buiten openingstijden:

Neem contact op met het tandartsbemiddelingsbureau (TBB):
020 – 303 4500 of
0900 – 821 2230 (44 ct.p.min) 


Openingstijden:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08:00 uur t/m 16:00 uur en
dinsdag van 8:00 uur t/m 17:30 uur.

We zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur t/m 16:00 uur.


Openbaar vervoer

Tram 24 stopt voor de praktijk
Tram 5 stopt op de hoek Beethovenstraat/Stadionweg

Bus 65 en bus 15 stoppen vlakbij de praktijk
Station Zuid is op 10 minuten loopafstand

Parkeren

In Amsterdam Zuid dien je voor parkeren te betalen. Mocht je een parkeer app hebben is de code 12540.


Certificatie

De praktijk is ISO 9001 gecertificeerd.

Orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid

Informatie voor patiënten van orthodontiepraktijk Amsterdam Zuid (d.d. 31 maart 2020)

Wij zijn als gevolg van de huidige maatregelen i.v.m. het Corona-virus tot en met 28 april a.s. gesloten. Momenteel richten we onze aandacht op het beoordelen van de mogelijkheden om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. We nemen dan zelf contact met u op.

Voor nu vragen wij uw begrip voor de maatregelen die we hebben genomen in het kader van de bescherming van de gezondheid van onze patiënten en medewerkers. We houden onze website, ook in de tijd dat we gesloten zijn, steeds up-to-date om u zo goed mogelijk te blijven informeren.

Mededeling en adviezen:

1) Voor acute pijnklachten is de praktijk geopend op maandag t/m vrijdag tussen 8 en 11 uur. We verzoeken u bij een PIJN klacht vooraf te bellen om een afspraak in te plannen zodat wij de groepering van de patiënten kunnen voorkomen.

Uiteraard nemen wij bij een spoed-afspraak alle maximaal mogelijke maatregelen om de kans op besmetting te beperken. Er gelden ook regels voor de patiënt die de praktijk betreedt. Deze maatregelen zijn bedoeld ter bescherming van patiënt én van onze medewerkers!

We willen specifiek patiënten met een verbredingsbeugel, ook hyrax- of spinbeugel genoemd, duwveren of Forsus en gehemelte bar of palatinale bar met losse onderdelen WEL vragen te bellen indien er klachten zijn.

    • Een los slotje of losse spalk die geen pijn veroorzaakt, is geen acute klacht.
    • Bij een prikkende draad: probeer het zelf af te knippen met een nagelschaartje.
    • Bij een losse boven-spalk en in bezit van nachtbeugel: draag de nachtbeugel meer.
    • Alle uitneembare beugels, zoals blokbeugel of plaatjes die klachten veroorzaken kunnen uitgelaten worden om de klacht te verhelpen.

2) Invisalign gebruikers wordt geadviseerd de laatste aligner door te dragen.
Afhankelijk van uw specifieke situatie, kunnen we u meerdere opties bieden om u tijdens de overbruggingsperiode te helpen. Wij nemen dan zelf contact met u op.

Indien breuk of verkleuring is opgetreden vragen wij u om het hoesje gedurende 10 uur per dag dragen. Dit zorgt er voor dat de stand van de tanden niet terugvalt. Draagt u dit liefst zo lang mogelijk aan een stuk, bijvoorbeeld tijdens de nachturen.

3) Alle verbredingsbeugels, dit zijn de beugels die tegen het gehemelte geplaatst zijn, zowel uitneembaar als vast, kunnen doorgedragen worden zoals geadviseerd.

Ons advies is om te stoppen met het draaien van de schroef op de dag dat de nieuwe controle afspraak was gepland.

4) In deze bijzondere tijden dat de periodieke orthodontische controle is weggevallen, vragen wij u extra aandacht te besteden aan een goede mondhygiëne, het goed schoonhouden van de tanden én apparatuur. Zoals u weet is dit van cruciaal belang en in bijzonder bij patiënten onder orthodontische behandeling. Schoon houden van de tanden met de beugel vergt veel meer tijd en aandacht. Neemt u a.u.b. voldoende tijd om tanden te poetsen en ook hierna nauw te controleren dat ook alle slotjes, achterste kiezen en ondersnijtanden tot aan het tandvlees schoon zijn.

Als u vragen heeft, willen wij u verzoeken om deze per mail aan ons te richten. Wij nemen dan contact met u op om uw vraag te beantwoorden. Telefonisch zijn we te bereiken van maandag t/m vrijdag, zie hierboven voor onze aangepaste openingstijden.

We blijven u via onze website op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en wensen u sterkte en gezondheid in deze bijzondere tijden.

-----------------------------------------------------------------

Een verzorgd en goed gebit geeft een mooie uitstraling en zelfvertrouwen. Daarnaast is het belangrijk om het gebit goed te kunnen reinigen en minder slijtage in de toekomst te krijgen aan de tanden en kiezen, maar ook van het kaakgewricht. Wanneer u van uw tandarts een verwijzing heeft gekregen voor de orthodontist of u heeft zelf vragen over de stand van uw tanden, dan kunt u een afspraak maken met onze praktijk. Dit kan voor uzelf zijn of voor uw zoon of dochter.

U kunt telefonisch een afspraak maken  (020-6737271) of via het aanmeldingsformulier contact met ons opnemen.

 


Alles op een rijtje:...

 Lees meer...

Meestal is het de tandarts die het eerste ziet dat je tanden niet goed staan. Het kan ook zijn dat jezelf niet tevreden bent over de stand van je tanden. Je kunt dan een afspraak maken bij onze praktijk met de orthodontist..

 Lees meer...

Aan de hand van de röntgenfoto’s, foto’s en de gebitsafdrukken leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Ook bespreken we wat er gebeurt met de stand van de tanden als je niet behandeld gaat/wilt worden.

 Lees meer...

De orthodontist maakt gebruik gemaakt van 2 soorten behandelingen. Afhankelijk van de te volgen behandelmethode wordt er gebruik gemaakt van vaste beugels of uitneembare beugels.

 Lees meer...

Mocht u tijdens de avonduren, in het weekend of tijdens de vakanties problemen aan de orthodontische apparatuur hebben, kijk dan naar onderstaande mogelijke oplossingen..

Wat is een orthodontist?

Een orthodontist studeert 9 à 10 jaar om ingeschreven te worden in het specialistenregister. Na een studie tandheelkunde aan de universiteit van 5 à 6 jaar volgt er nog een specialisatie van 4 jaar fulltime in de Dento-maxillaire Orthopedie, Orthodontie. De orthodontist werkt, nadat hij/zij is ingeschreven in het specialistenregister, niet meer als tandarts maar houdt zich nog uitsluitend bezig met orthodontie.

Orthodontie is een term in de tandheelkunde. De term orthodontie komt van de Oudgriekse woorden ORTHOS ( recht ) en ODONTOS ( tand )

De orthodontist doet meer dan tanden recht zetten. Hij/Zij houdt zich ook bezig met het beïnvloeden van de groei van de kaken zodat er een harmonieus gezicht/gelaat ontstaat. Het genetisch pakket dat iemand heeft, kan natuurlijk niet beïnvloed worden. De grootte van de kaken, tanden en kiezen ligt hierin vast, evenals aangeboren afwijkingen, zoals schisis (hazenlip). Verder kunnen gewoonten, zoals duimzuigen en tongpersen, de stand van de tanden beïnvloeden. Ook het voortijdig verliezen van melktanden of blijvende elementen kunnen de stand van de tanden beïnvloeden.